Blijf zoals je bent. Je bent precies goed zo!

Vol gas naar de brugklas

Je zit in groep 8 en volgend schooljaar ga je naar de middelbare school. Je hebt er zin in, een nieuw avontuur! Een nieuwe school, nieuwe vrienden, nieuwe vakken en een nieuwe omgeving om te verkennen. En toch…  

Ergens vind je het ook spannend en heb je misschien een beetje buikpijn. Straks ben je niet meer de oudste, maar één van de jongsten op school. Voor je gevoel ken je nog niemand van je klas. Je hebt ze nog niet eens gezien. Je hoopt nieuwe vrienden te maken, maar vindt dit ook best spannend. Hopelijk is er iemand die dezelfde interesses en ideeën heeft als jij. Je hoopt dat ze je accepteren zoals je bent en dat je niet wordt buitengesloten. 

Ook krijg je toetsen, moet je huiswerk maken, heb je verschillende docenten, veel boeken en nieuwe vakken. En al die vakken heb je in een ander lokaal. Hoe ga je dit vinden? Je weet nog niet eens waar de wc is! Het maakt je onzeker en je krijgt kriebels in je buik als je hier allemaal aan denkt.

Weten wie je bent en wat je wilt

Wil jij graag zelfverzekerder de eerste dag naar school fietsen? Kun je wel een extra zetje gebruiken om met (zelf)vertrouwen het avontuur van de middelbare school tegemoet te gaan? Wil jij weten hoe je stevig kunt blijven staan in de nieuwe klas? Geef je dan nu op voor het gloednieuwe programma ‘Vol gas naar de brugklas’; een interactief programma tussen de paarden. Een programma dat gericht is op jou, op jou en de groep en op jou en de nieuwe school. Met als doel dat jij over een tijdje met meer ontspanning de eerste schooldag tegemoet fietst.

Leren met en van elkaar

Het programma ‘Vol gas naar de brugklas’ wordt in het najaar en in het voorjaar georganiseerd. Kinderen die het programma in het najaar meedoen krijgen het voorjaar erop de mogelijkheid om deel te nemen aan een vervolg op ‘Vol gas naar de brugklas’. Op deze manier ben je nog beter voorbereid op het eerste jaar middelbare school.

Het programma wordt in groepen van maximaal 6 personen aangeboden. De groep wordt begeleid door 2 coaches. Het totale programma beslaat 4 x 2,5 uur. Drie ochtenden staan in het teken van het programma. Een programma dat is opgebouwd uit theoretische kennis en praktische opdrachten. In de zandbak binnen of buiten gaan we verschillende oefeningen doen, met en zonder paarden. Hoe precies ga je zien. Eén ding is zeker… je bent veel in beweging.

De 4e ochtend gaan we ervaringen uitwisselen, herhalen wat de eerste drie ochtenden aan de orde is gekomen en kijken we vooruit naar het volgende jaar.

Vind je het te spannend om het programma in groepsverband te volgen, overleg dan met je ouders en informeer naar andere mogelijkheden.

Inhoud programma

Het programma bevat de volgende onderwerpen:

 • Het eerste contact
 • Hoe goed ken jij jezelf?
 • Opkomen voor jezelf / grenzen aangeven
 • Weerstand en groepsdruk 
 • Praktische informatie (van een ervaren brugklasmentor)
 • Ontspannen in drukke schoolweken: Hoe dan?!

Investering 250,- euro inclusief BTW

Info en programma

Het programma bevat de volgende onderwerpen:

 • Het eerste contact
 • Hoe goed ken jij jezelf?
 • Opkomen voor jezelf / grenzen aangeven
 • Weerstand en groepsdruk 
 • Praktische informatie (van een ervaren brugklasmentor)
 • Ontspannen in drukke schoolweken: Hoe dan?!

 

Investering 250,-euro inclusief BTW