Als ontdekkingsreiziger op zoek naar de antwoorden in jezelf

Voorwaarts halt houden

Als je je ontredderd voelt in een maatschappij met oneindig veel keuzes, dan kun je het gevoel krijgen het even niet meer te weten of te overzien. De tijd vliegt en je hebt het gevoel veel te moeten. Verantwoordelijkheden kunnen zo op je drukken, dat je even niet meer weet hoe vooruit te komen zonder om te vallen.

Wijma Coaching biedt een veilige omgeving om even stil te staan. Zuiver kijkend, zonder oordeel. Waar sta je? Wie of wat heeft je daar gebracht en ben je daar met de kennis van nu blij mee? Vervolgens gaat de blik op vooruit. Waar wil je naartoe en wie of wat gaat je helpen om daar te komen? Wat heb je daarin zelf te doen?

Waarom Coaching met paarden?

Het coachen met een paard helpt je stap voor stap vooruit. Het paard helpt je zien en overzien. Onbewust wordt bewust. Je krijgt inzicht in wat je belangrijk vind en wat je wilt. Je ontdekt wat jouw manier is. Waar ligt jouw kracht en wat gaat het je opleveren als je deze bewust gaat inzetten? Welke kant ga je dan op?

Iedere sessie ga je het scherper zien. Je gaat ervaren dat grenzen rust en ruimte geven. Je krijgt overzicht én komt dichter bij jezelf. Dichter bij wie je in wezen bent en wilt zijn.

De rol van het paard

Communicatie bestaat voor 80% uit non-verbale signalen zoals houding, beweging en mimiek. Paarden zijn experts op het gebied van non-verbale communicatie. Het paard zal je door te spiegelen bewust maken van wat je doet, zegt én wat je voelt.

Paarden weten als geen ander wat hun opdracht en positie is binnen de kudde. Welke rol en positie past bij jou? Dus passend bij wie je in het diepst van je wezen bent. En hoe verhoudt zich dat tot de rol en positie die je geneigd bent aan te nemen? Maak je jezelf onnodig klein of groot omwille van… ja van wie of wat eigenlijk? 

De coachsessie biedt een veilige setting waar je de rust en de ruimte hebt om te experimenteren met de positie waarop jij tot je recht komt.

De oplossing zit in jou

Coachen met een paard bij Wijma Coaching betekent vooral ervaren. Praten mag en is tegelijkertijd niet altijd nodig. De kracht van de sessie zit in het doen en (door)voelen. Hierdoor kom je tot inzichten. Inzichten die je helpen begrijpen en die je richting geven bij het zetten van je volgende stap. Immers de oplossing zit in jou. Ook al zie je dat misschien nu even niet.

Ben je benieuwd wat Wijma Coaching voor jouw unieke situatie kan betekenen? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact op.